V relativno kratkem času so USB ključki doživeli pravo eksplozijo. Prešli so iz enega tipa spominskih čipov na drugega, kapaciteta pa se je eksponentno povečevala. Tehnologija je strašansko napredovala od prvega Nand spominskega čipa. Marsikdo se sploh ne zaveda, da smo še 15 let nazaj uporabljali diskete, ki so fizično večje, po kapaciteti spomina pa svetlobna leta manjše od skromnega USB ključka. Preberite ta sestavek, da spoznate, kako so se USB ključki razvijali skozi leta.

infografika zgodovina usb ključkov intro

Danes nam je samoumevno, da podatke, pa naj bodo to zapiski, slike, video posnetki, najljubši filmi shranimo povsem enostavno. Vsi računalniki imajo dovolj velike diske za shranjevanje, mobilni telefoni imajo ogromne kapacitete za shranjevanje, v žepih pa imamo USB ključke s kapacitetami 64 GB ali več. Kako pa se je spomin spreminjal skozi zgodovino?

skozi zgodovino

Ključek Snežnik ima zaradi svoje oblike nekaj posebnosti. Mnogi se sprašujejo zakaj jim odsvetujemo tisk logotipa po celotni površini.

usb knjiga 1

USB ključek je v sodobnem svetu nepogrešljiv dodatek.  Uporaben je v vsakodnevnem življenju, saj nanje nalagamo gore podatkov - fotografije, glasbo, dokumente... Prav zaradi te vsestranske uporabnosti so tudi odlično poslovno darilo, s katerim ne moremo zgrešiti.

usb knjiga 1

S pomočjo UB ključkov si olajšamo tudi delo. Namesto gore fasciklov z različnimi dokumenti ali kupa CD in DVD medijev preprosto uporabimo USB ključek. Zato tak USB ključek ni samo promocijski izdelek, ampak tudi nadvse uporaben pripomoček.

Obveščamo vas, da smo eden izmed razstavljalcev na drugi izvedbi sejma inovativnih in digitalnih rešitev Feel the FUTURE, ki se že drugo leto odvija na Celjskem sejmišču.

feel the future

Tam boste imeli priložnost, da si ogledate izbor izdelkov iz naše ponudbe,  s poudarkom na izdelki iz zaloge. Lahko boste poklepetali z našo ekipo in z veseljem vam bomo priskočili na pomoč z vsemi vprašanji, ki se vam porajajo okrog USB ključkov.

Časi, ko so nam v zdravstvenem domu ali drugi zdravstveni ustanovi po rentgenskem slikanju v roke potisnili gromozansko sliko, tiskano na folijo, so mimo! Sedaj so vse slike v elektronski obliki.

doktor1

Če rentgenske slike, ultrazvoke ali posnetke magnetne resonance svojim strankam dajte na CD-jih ali DVD-jih, potem je čas. da preklopite naprej! USB ključki so medij, ki je praktično izpodrinil omenjene podatkovne nosilce.

Pogosto opazimo oznake USB 2.0 in USB 3.0. To sta oznaki za standarda USB konektorjev. V čem je razlika? Preprosta razlaga je, da je standard 3.0 precej hitrejši od 2.0, je pa res, da vaša naprava potrebuje tudi vmesnik 3.0, da lahko dela s polno hitrostjo.

USB porti

Imate podjetje z unikatnim in zelo atraktivnim logotipom, pa bi radi svojo znamko še bolj izpostavili? Ali pa se ukvarjate s področjem, kjer določen produkt zelo izstopa in bi ga radi atraktivno predstavili svojim potencialnim strankam? Potem je 3D USB ključek idealen promocijski pripomoček za vas! Narediti ga je možno v praktično katerikoli obliki!

3d kljucki

Kaj sploh je USB ključek?

Vsi jih uporabljamo, ampak ali sploh vemo kako deluje? V osnovi je USB ključ majhna elektronska naprava, ki shranjuje podatke. Služi povsem istim namenom, kot s  služile diskete, CD-ji ali DVD diski, ki jih vztrajno izpodriva, saj omogoča hitrejši prenos podatkov, več 1000-kratno prepisovanje in precej večje spominske kapacitete v zelo majhnem in prenosnem formatu.

Usb ključke (ali USB flash drive, ko je drugi izraz, ki ga pogosto zasledimo) so izumili leta 1999, prvi komercialni modeli pa so prišli na trg leta 2000. Prvi modeli so imeli majhne kapacitete, le od 8MB do 32MB, kar se v primerjavi z današnjimi modeli, ki zmorejo tja do 512 GB ali celo 1 TB, zdi kot kaplja v morje. Hkrati s kapaciteto je naraščala tudi hitrost prenosa podatkov, in od tod so tudi različne generacije - USB 1.0, USB 2.0, ki je trenutni standard, ter USB 3.0, ki se počasi uveljavlja.

USB ključki so trenutno promocijsko darilo številka ena! Zakaj so tako popularni?

USB TISA

USB GABER