Kaj sploh je USB ključek?

Vsi jih uporabljamo, ampak ali sploh vemo kako deluje? V osnovi je USB ključ majhna elektronska naprava, ki shranjuje podatke. Služi povsem istim namenom, kot s  služile diskete, CD-ji ali DVD diski, ki jih vztrajno izpodriva, saj omogoča hitrejši prenos podatkov, več 1000-kratno prepisovanje in precej večje spominske kapacitete v zelo majhnem in prenosnem formatu.

Usb ključke (ali USB flash drive, ko je drugi izraz, ki ga pogosto zasledimo) so izumili leta 1999, prvi komercialni modeli pa so prišli na trg leta 2000. Prvi modeli so imeli majhne kapacitete, le od 8MB do 32MB, kar se v primerjavi z današnjimi modeli, ki zmorejo tja do 512 GB ali celo 1 TB, zdi kot kaplja v morje. Hkrati s kapaciteto je naraščala tudi hitrost prenosa podatkov, in od tod so tudi različne generacije - USB 1.0, USB 2.0, ki je trenutni standard, ter USB 3.0, ki se počasi uveljavlja.

Kako je USB ključek sestavljen?

Običajni usb ključek je sestavljen iz USB konektorja, ki je pritrjen na spominsko vezje. To kombinira stare in nove tehnologije - spominski del (ponavadi EPROM ali EEPROM čipi) z mikroprocesorjem. Konektor je ponavadi Standard A USB - klasični, ploščati konektor. Nekateri modeli (tudi naš Twister Mobile) imajo lahko tudi drug konektor, kot npr. Micro USB, ki omogoča povezavo tudi z drugimi napravami. 

 

kljucek

In seveda je tu še tretji del, ki je najbolj pomemben za personalizacijo in promocijske namene - ohišje. Vezje in konektor sta lahko nameščena v praktično kakršnem koli ohišju, ki ga lahko oblikujemo povsem po vaših željah ali pa ga personaliziramo s kakšno od naših metod dodelave.. Poznamo precej klasičnih oblik, kot je Twister ali USB s pokrovčkom, ali pa na primer zložljivi USB ključki, ki se zapirajo na različne načine. Ohišje je lahko plastično, kovinsko, leseno ali iz okolju prijaznega materiala... Meja je vaša domišljija!

 androidOvratni trakminiusbZamašek

 

 

Številni modeli so na zalogi. DOBAVA TAKOJ!

USB TWISTER

že od
2,39 €
+ ddv

Twister OTG

USB TWISTER OTG

že od
2,62 €
+ ddv

USB PAPER KLIP

že od
2,45 €
+ ddv

USB MIKRO TWIST

že od
2,57 €
+ ddv

USB KARTICA

že od
2,50 €
+ ddv

USB TWISTER LES

že od
3,29 €
+ ddv

USB KEMIČNI SVINČNIK

že od
3,55 €
+ ddv

usb eko les tmb

USB EKO LES

že od
2,91 €
+ ddv

ovel javor web

USB OVAL

že od
2,95 €
+ ddv

kljuc web front

USB KLJUČ

že od
2,64 €
+ ddv

kemik skatla tmb1

DARILNI SET TWISTER

že od
7,19 €
+ ddv

kemik skatla tmb

DARILNI SET KARTICA

že od
7,40 €
+ ddv

kemik skatla tmb1

USB KLJUČEK BREG

že od
3,30 €
+ ddv

USB KLJUČEK ZAPESTNICA

USB KLJUČEK ZAPESTNICA

že od
2,79 €
+ ddv

powerbrick naslovna

Power bank POWERBRICK

že od
4,85 €
+ ddv

pplate tmb

Power bank POWER PLATE

že od
6,90 €
+ ddv

snežnik tmb

USB SNEŽNIK

že od
2,87 €
+ ddv

malečnik tmb

USB MALEČNIK

že od
3,29 €
+ ddv